Dyk #102 Wärdshusbryggan, St. Essingen, Mälaren


Dyk # 102
Datum 2001-07-13
Tid ner 21:08
Dyktid 38 minuter
Maxdjup 15.8 meter
Dyktyp: vrakdyk, fotodyk, adrenalindyk

Varmt i vattnet - på 3 meters djup var det närmare 17 grader - vid 7-8 meter så blev det lite kallare men som kallast var det 12C!
Ikelite hus med 2 blixtar - tog 59 bilder - hade satt ner exponering till -0.3 men ändå så var bilderna över exponerade - bäst resultat fick jag med ett F-värde på 5.5 - dock så triggades inte blixten alltid vid detta F-värde - får testa följande
sätta känsligheten hos sensorn till max
vinkla sensorn mot moderblixten.

Niklas flåsade i sig en hel del luft och erfter en halvtimme så hade han inte så mycket luft kvar - som vanligt så simmade vi vilse på vraket och tappade bort varandra en stund - jag väntade på Niklas vid aktern där vi skildes åt men ingen Niklas dök upp så jag började söka mig till linan - vi var på södra sidan av vraket (babord) hela tiden men Niklas fick för sig att vi var på styrbord. Jag simmade rakt över vraket och hittade linan efter någon minut. Niklas dök upp efter en liten stund men då hade han bara 40 någonting bar kvar.
Han satte fart läng linan medans jag var kvar vid vraket och plåtade lite till. När jag sen mötte honom vid 5 meters stoppet så ville han ha luft!